Foto konkurs  Zavoda za metrologiju, namjenjen učenicima svih srednjih škola u Crnoj Gori,  završen je 10. novembra kada se i obilježavao Svjetski dan nauke.

Na Foto konkursu učestvovalo je 100 učenika koji su poslali svoje fotografije na temu:

„Najljepše što možemo doživjeti je ono što je tajanstveno. To je suštinski osjećaj koji stoji u osnovi svake nauke i umjetnosti“ – Albert Ajnštajn

Učenici su mogli da učestvuju na konkursu slanjem prijavnog formulara, preuzetog sa linka: https://metrologija.me/foto-konkurs/ i jedne svoje autorske fotografije. Taj uslov ispunilo je 80 učesnika čije fotografije će ocjeniti stručni žiri uzimajući u obzir i autentičnost, relevantnost na zadatu temu i estetski kvalitet fotografija.

Na Foto konkursu učestvovali su učenici srednjih škola iz Podgorice (51), Pljevalja (6), Cetinja (4), Plava (3), Ulcinja (3), Kotora (3), Tuzi (2), Žabljaka (2), Tivta (2), Nikšića (2), Herceg Novog (1) i Bara (1).

Nagrade će dobiti autori  tri najbolje ocjenjene fotografije. Prva nagrada je  fotoaparat, druga bicikl i treća polaroid fotoaparat.

Pobjednici će biti proglašeni do kraja novembra 2019. objavljivanjem imena nagrađenih učenika na sajtu www.metrologija.me, kao i na profilima Zavoda za metrologiju na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin i Twitter.

Dodjela nagrada, kao i izložba pristiglih fotografija, biće organizovani takođe krajem novembra, o čemu će svi učesnici biti obavješteni.

Cilj organizovanja Foto konkursa bio je da se učenici podstaknu na kreativni način razmišljanja i da kroz umjetnički i svojsten doživljaj na fotografiji prikažu naučne pojmove i praksu, inovacije, tehniku i tehnologiju, naglašavajući važnu ulogu nauke u društvu i njegovom razvoju, kao i značaj i uticaj nauke u svakodnevici.