U okviru aktivnosti EURAMET-WELMEC Radne grupe za olakšavanje razvoja nacionalne metrološke infrastrukture, 19. i 20. novembra 2015. godine u Srbiji je održan trening o distribuciji vremena i frekvencije.

Različiti zahtjevi korisnika u pogledu tačnog vremena uslovljavaju primjenu različitih metoda za distribuciju vremena. Trening je imao za cilj da pruži informacije o značaju distribucije vremena i načinima za distribuciju vremenskog podatka. Takođe je dat kratak osvrt na ulogu nacionalnih metroloških instituta u distribuciji vremena na teritoriji jedne države.

Trening je održan u prostorijama Direkcije za mere i dragocene metale (DMDM). Učesnici treninga su imali prilike da posjete Laboratoriju za vrijeme Direkcije za mere i dragocene metale i na taj način se upoznaju sa realizacijom javne i restriktivne distribucije vremena na teritoriji Republike Srbije putem interneta i iznajmljenih linija.

Treningu su prisustvovali predstavnici Zavoda za metrologiju, Milan Perović i Rabina Šabotić, kao i predstavnici nacionalnih metroloških instituta Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Albanije, Bugarske, Hrvatske i Irske.