U organizaciji Privredne komore Crne Gore (PKCG) 12. novembra 2020. održan je okrugli sto povodom Svjetskog dana kvaliteta i Evropske nedjelje kvaliteta na temu: „Savremene tendencije u sistemu razvoja kvaliteta“. Iz Zavoda za metrologiju okruglom stolu prisustvovali su pomoćnici direktorice Zoran Ćetković i Goran Vukoslavović.

Okrugli sto otvorio je direktor Sektora za obrazovanje i kvalitet PKCG Mladen Perazić, a predavači na obuci bili su dr Radoica Luburić iz Centralne banke Crne Gore (CBCG) i dr Zoran Glomazić direktor Instituta za standardizaciju (ISME).

Promovisanje vrijednosti kvaliteta, kao i podsticanje razvoja i napretka organizacija, društva i pojedinaca, kako je naglašeno na okruglom stolu, globalni je cilj obilježavanja mjeseca kvaliteta.

Istaknut je i značaj primjene integrisanih sistema menadžmenta u crnogorskim kompanijama, kao i značaj promocije aktivnosti za jačanje infrastrukture kvaliteta. Predstavljeni su i savremeni trendovi u sistemu razvoja kvaliteta, uticaj kvaliteta u prevenciji krize, kao i blizak odnos kvaliteta i standardizacije.

Zvanični slogan Svjetskog dana kvaliteta 2020. je „Kvalitet rađa uspjeh – uspjeh rađa uspjeh”.

Svjetski dan kvaliteta obilježava se od 1989. svakog drugog četvrtka u novembru što, kako je istaknuto, doprinosi većoj primjeni infrastrukture kvaliteta koja doprinosi razvoju i napretku  širom svijeta.

U Evropi se od 1995. svaka druga sedmica novembra obilježava i kao „Evropska nedjelja kvaliteta“ čime se potencira značaj kvaliteta i dostignuća iz te oblasti.