Direktorica Zavoda za metrologiju Gordana Bajić i dipl. ing. Mladen Bešić prisustvovali su 22. decembra 2023. svečanoj akademiji organizovanoj povodom 50 godina postojanja i rada Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Dekanica Metalurško-tehnološkog fakulteta prof. dr Veselinka Grudić uručila je direktorici Zavoda za metrologiju zahvalnicu povodom dugogodišnje uspješne saradnje sa Zavodom.

Svečanoj akademiji Metalurško-tehnološkog fakulteta prisustvovale su brojne istaknute ličnosti, kao i saradnici i najbolji studenti tog fakulteta. Uručeni su i diplome studentima master studija, među kojima je i saradnica Zavoda za metrologiju Jovana Sekulić koja je diplomirala Hemijsku tehnologiju.

Podsjećamo i da su aprilu 2023. u Zavodu za metrologiju stručnu praksu obavile studentkinje Metalurško-tehnološkog fakulteta sa studijskih programa Zaštita životne i Hemijska tehnologija. Stručnu praksu obavljale su u Odjeljenju za dragocjene metale, Laboratoriji za masu, Laboratoriji za male zapremine i Laboratoriji za temperaturu.

FOTO: Metalurško-tehnološki fakultet