Posredstvom Međunarodne organizacije za razmjenu stručnih praksi ( IAESTE) u Zavodu za metrologiju boraviće student Saveznog Univerziteta Ouro Preto iz Brazila, Abdon da Costa Lima Junior.

Student Abdon da Costa Lima Junior imaće priliku da stekne neophodno praktično iskustvo u nacionalnim kalibracionim laboratorijama Zavoda za metrologiju, kao i da uspostavi buduće poslovne kontakte.

Glavni predmeti koje Abdon da Costa Lima Junior ima na Saveznom Univerzitetu Ouro Preto, na smijeru pod nazivom „Proizvodno inženjerstvo“, su matematika, frizika, hemija, statistika, operativno istraživanje, kvalitet, upravljanje i kontrola proizvodnje. S obzirom na to, u Zavodu za metrologiju biće upoznat sa radom nacionalnih kalibracionih laboratorija za oblast metrologije mase, dužine, temperature, pritiska, električnih veličina, zapremine, vremena i frekvencije, kao i sa uslugama kalibracije i ovjeravanja koje Zavod za metrologiju pruža svojim klijentima.

Dolazak u Zavod za metrologiju Abdon da Costa Lima Junior vidi, kako je rekao, kao odličnu mogućnost za unaprijeđenje postojećih stručnih znanja iz oblasti metrologije. Iskustvo koje stekne u Zavodu za metrologiju, pomoći će mu, kako je naglasio, u daljem razvoju karijere u Brazilu.

Abdon da Costa Lima Junior boraviće na stručnoj praksi u Zavodu za metrologiju naredna dva mjeseca.