U Zavodu za metrologiju 1. marta 2023. održan je sastanak sa predstavnicima Uprave za inspekcijske poslove, odnosno v.d. pomoćnicom direktorice u Sektoru za zaštitu tržišta i ekonomije, igre na sreću i javne nabavke Tamarom Gačević i glavnim metrološkim inspektorom Sretenom Tošićem. Sastanku su prisustvovali i direktorica Zavoda za metrologiju Gordana Bajić, pomoćnici direktorice Zoran Ćetković i Goran Vukoslavović, kao i načelnica Odjeljenja za dragocjene metale Milena Raonić.

Sastanak je organizovan imajući u vidu djelatnosti Zavoda za metrologiju kao organa uprave nadležnog za stručne i sa njima povezane upravne postupke iz oblasti metrologije i kontrole predmeta od dragocjenih metala i Uprave za inspekcijske poslove kao organa uprave nadležnog, između ostalog i za inspekcijski nadzor nad primjenom odredbi propisa iz navedenih oblasti.

Na sastanku je istaknut kontinuitet saradnje Zavoda i Uprave za inspekcijske poslove koji je prije svega u javnom interesu i u cilju obezbjeđenja adekvatne zaštite potrošača. To djelovanje se zasniva na preventivnim i represivnim aktivnostima Uprave, u okvirima metrološko inspekcijskog nadzora, kao i aktivnostima Zavoda u smislu upravnih i neupravnih postupanja u oblasti metrologije i kontrole predmeta od dragocjenih metala.

Poseban akcenat sastanka bio je na značaju i unapređenju dalje saradnje, razmjeni informacija, definisanju stručne pomoći, zajedničkim djelovanjima, kao i na usmjeravanju aktivnosti i određivanju prioriteta značajnih za obje institucije.