Predstavnici Zavoda za metrologiju Zoran Ćetković i Mirjana Radević pohađali su radionicu na temu ,,Rezultati procjene usklađenosti električnog i mašinskog sektora Crne Gore sa EU regulativom”. Radionica je organizovana u okviru projekta ,,EU4Business: Jačanje zajedničkog tržišta kroz sisteme infrastrukture kvaliteta i elektronske trgovine” kojeg sprovodi Njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ GmbH i CEFTA, uz podršku Evropske komisije i njemačkog Saveznog Ministarstva ekonomske saradnje i razvoja.

Radionica je održana 29. juna 2023. u Privrednoj komori Crne Gore i u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma. Otvorena je obraćanjem predstavnika Privredne komore, Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i GIZ-a, nakon čega je predstavljen navedeni projekat i rezultati istraživanja o stanju na tržištima CEFTA regiona. Shodno tome, utvrđene su razlike u odnosu na evropsku regulativu i definisane su mjere za unapređenje.

Radionici su prisustvovali i predstavnici Instituta za standardizaciju, Akreditacionog tijela Crne Gore i Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore koji su predstavili svoje djelatnosti i nadležnosti, kao i predstavnici privatnog sektora.