Pomoćnik direktorice Zavoda za metrologiju Zoran Ćetković prisustvovao je radionici na temu „Procjena radnog učinka“. Radionica je 11. februara 2020. održana u Upravi za kadrove i organizovala se u okviru twinning projekta pod nazivom „Podrška upravljanju ljudskim resursima u javnom sektoru Crne Gore”.

Radionicu je vodila ekspertica za javnu upravu Darija Gradski iz Ministarstva uprave Republike Hrvatske i bila je namjenjena rukovodećem kadru iz različitih organa državne uprave.

Predavanje je bilo fokusirano na objašnjenja kako se prati i procjenjuje radni učinak službenika. Naročita pažnja posvećena je i predstavljanju komunikacije službenika i pretpostavljenog, tipovima službenika u pogledu kompetencija i motivacije, kao i razgovorima u vezi sa praćenjem i dodjeljivanjem ocjene službeniku.

Radionica je obuhvatila i rad u grupama, simulaciju procjene i ocjenjivanja na konkretnim primjerima.

Twinning projekat „Podrška upravljanju ljudskim resursima u javnom sektoru Crne Gore” finansira Evropska Unija, dok njegovu implementaciju zajednički sprovode Crna Gora, Republika Finska i Republika Hrvatska.