U cilju uspješne saradnje, razmjene ideja, kao i zajedničke promocije, Zavod za metrologiju poziva studente Fakulteta za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica da iskažu kreativnost, ideje i rješenja za osmišljavanje vizuelne prepoznatljivosti Zavoda za metrologiju.

Studenti Fakulteta za dizajn i multimediju posjetili su Zavod za metrologiju 1. aprila 2022. kada su imali priliku da se upoznaju sa pojmom metrologije kao nauke, djelatnošću Zavoda i aktivnostima u nacionalnim kalibracionim laboratorijama. S obzirom na navedeno, studenti imaju osnovne informacije o tome koje su nadležnosti Zavoda za metrologiju i na koji način su se poslednjih godina obavljale promotivne aktivnosti, čiji sastavni dio je i vizuelni identitet institucije.

Studenti, u sklopu predmeta marketing u dizajnu i portfolio, mogu shodno svojim idejama, da izrade inoviranu verziju logoa Zavoda za metrologiju ili da se odluče za kreiranje kratkog video materijala.

Sva kreativna rješenja biće objavljena na web stranici i društvenim mrežama Zavoda za metrologiju, dok će najbolji rad u obje kategorije biti i nagrađen, o čemu će odlučivati žiri sastavljen od predstavnika Fakulteta za dizajn i multimediju i Zavoda za metrologiju.

Svoje radove studenti mogu dostavljati dekanici Tatjani Burzanović na email: tatjana.burzanovic@udg.edu.me ili saradnici Moniki Perković na email: monika.perkovic@udg.edu.me.

Rok za slanje radova je 5. maj 2022.

S obzirom na to da se navedena aktivnost, odnosno konkurs, organizuje povodom obilježavanja 20. maja Svjetskog dana metrologije, imena nagrađenih studenta biće poznata do kraja maja 2022. U navedenom periodu biće objavljeni i ostali prispjeli radovi.

Više informacija o radu Zavoda za metrologiju studenti mogu da nađu na web stranici www.metrologija.me i na društvenim mrežama Zavoda, kao i da se o dodatnim informacijama konsultuju sa dekanicom Tatjanom Burzanović i saradnicom Monikom Perković.