Sa velikom tugom opraštamo se danas od kolege Zorana Ćetkovića koji je tragično izgubio život u 57 godini.

Duboko nas je pogodio i zabolio odlazak našeg dragog i cijenjenog Zorana.

Zoran je dio metrološke zajednice još od 2003. kada je izabran za pomoćnika direktora Zavoda za mere i dragocene metale, u državnoj zajednici Srbija i Crna Gora. Od jula 2006. bio je rukovodilac međunarodne saradnje i razvoja metrologije u Crnoj Gori, a od jula 2007. postaje pomoćnik direktorice Zavoda za metrologiju gdje ostaje do danas. Osim toga bio je i rukovodilac Sektora za ovjeravanje mjerila.

Tokom 20 godina duge metrološke karijere sticao je iskustva u oblasti metrologije i pohađao brojne domaće i međunarodne obuke, seminare, radionice i komitete iz oblasti metrologije i kvaliteta i na taj način doprinosio razvoju naše zajednice. Objavljivao je radove iz te oblasti u domaćem i međunarodnom časopisu za kvalitet.

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u junu 2012. stekao je zvanje magistra tehničkih nauka, smjer kvalitet. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu u Hrvatskoj 1991.

Kako je sam volio da kaže, bio je strastveni ljubitelj prirode, starih predmeta, motocikala i izrade unikatnih rukotvorina.

Kolektiv Zavoda za metrologiju zahvalan je za sve zajedničke, oplemenjujuće i nezaboravne trenutke, razumijevanje, strpljenje i uvijek nesebičnu podršku.

Neizmjerno smo tužni zbog ogromnog i nenadoknadivog gubitka.