Zavod za metrologiju organizovao je humanitarnu akciju namjenjenu građanima Republike Hrvatske koji su pogođeni posljedicama razornog zemljotresa.

Službenici Zavoda za metrologiju, tim povodom, prikupili su novac u iznosu od 200 eura koji će biti uplaćen na žiro račun Crvenog krsta Crne Gore namjenjen za prikupljanje pomoći  stanovnicima Hrvatske.

Podsjećamo da je Zavod za metrologiju više puta do sada organizovao humanitarne akcije, u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore i nevladinom organizacijom „Banka hrane“, namjenjene pojedincima i porodicama kojima je materijalna pomoć bila neophodna. Osim toga, u septembru 2020. službenici Zavoda za metrologiju učestvovali su u sakupljanju novca potrebnog za liječenje učenika barske Srednje stručne škole Damjana Ranitovića koji  je, između ostalog,  učestvovao i osvajao nagrade na nagradnom konkursu „Ljepota kristala“ kojeg je Zavod za metrologiju organizovao 2019. i 2020. u saradnji sa Hrvatskom udrugom kristalografa.

Prikupljanjem pomoći za zemljotresom pogođene građane Hrvatske, Zavod za metrologiju je još jednom pokazao da spada u red društveno odgovornih državnih institucija.