Povodom obilježavanja 10. novembra Svjetskog dana nauke, Zavod za metrologiju organizuje Foto konkurs namjenjen  učenicima svih razreda srednjih škola u Crnoj Gori. Tema konkursa je:

Najljepše što možemo doživjeti je ono što je tajanstveno. To je suštinski osjećaj koji stoji u osnovi svake nauke i umjetnosti“ – Albert Ajnštajn

Cilj takmičenja je da se učenici podstaknu na kreativni način razmišljanja i da kroz umjetnički i svojsten doživljaj na fotografiji prikažu naučne pojmove i praksu, inovacije, tehniku i tehnologiju, naglašavajući važnu ulogu nauke u društvu i njegovom razvoju, kao i značaj i uticaj nauke u svakodnevici.

Učenici mogu učestvovati na konkursu slanjem prijavnog formulara, preuzetog sa sajta www.metrologija.me i jedne svoje autorske fotografije, na email Zavoda za metrologiju: metrologymontenegro@gmail.com

Fotografije se dostavljaju u JPEG formatu sa minimalnom rezolucijom od  10 megapiksela.

Izbor najboljih fotografija obaviće stručni žiri na osnovu glavnih kriterijuma konkursa: autentičnost, relevantnost na zadatu temu, estetski kvalitet i drugih kriterijuma po izboru žirija.

Nagrade dobijaju učenici, odnosno autori, tri najbolje ocjenjene fotografije. Prva nagrada je  fotoaparat, druga bicikl i treća polaroid fotoaparat.

Konkurs je otvoren od 10. septembra i trajaće do 25. oktobra 2019.

Pobjednici će biti proglašeni 1. novembra 2019. objavljivanjem imena nagrađenih učenika na sajtu www.metrologija.me, kao i na profilima Zavoda za metrologiju na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin i Twitter.

Dodjela nagrada, kao i izložba pristiglih fotografija biće organizovani sredinom novembra.